Intern transport

Voor het soepel doorvoeren van uw producten produceren wij verschillende rollenbanen en transportbanden. Door uw interne transport te automatiseren heeft u minder personeel nodig en kunt u daarnaast ook nog sneller en efficiënter werken. Dit kan uw bedrijf dus een hoop kosten besparen. Met onze eigen productiefaciliteit en jarenlange ervaring is Martin Stolze de juiste gesprekspartner, producent en leverancier in de totale automatisering van uw interne transport. Ook voor ongebruikelijke toepassingen kunt u bij ons terecht. Wij denken graag met u mee om uw werksituatie te verbeteren.

Transportbanden

In 1991 zijn wij begonnen met de productie van transportbanden. In de loop der jaren hebben we voor veel toepassingen een geschikt type transportband ontwikkeld; van banden met een kleine rolovergang (geschikt voor kleine producten) tot grote banden (geschikt voor zware producten of grote afstanden). Ook zijn onze transportbanden goed te gebruiken in werkstations waarbij verschillende producten tegelijkertijd aan- en afgevoerd moeten worden. Bijvoorbeeld de zogenaamde verpakkingslijnen, waarbij lege verpakkingen en de producten aangevoerd worden via een transportband en daarnaast volle verpakkingen en vuil afvoert via een andere band. Hiervoor kunnen we de volledige opstelling leveren, compleet met werktafels en weegschalen, verlichting en dergelijke.

EasyMax
transportbanden

De bedrijfszekere EasyMax transportbanden serie heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen en is niet meer weg te denken uit de wereld van het interne transport.

Meer weten

Projectband

De Projectband is een transportband die voor u op maat wordt gemaakt. Deze transportband is koppelbaar en wordt veelal toegepast in vaste opstellingen voor het transport van trays en grote potten.

Meer weten

Super Conveyor™

Voor alle vraagstukken op het gebied van bufferen, opvoerbanden, extra brede transportbanden, afwijkend loopvlak en andere maatwerkoplossingen is de Super Conveyor™ ontwikkeld.

Meer weten

Power Conveyor

Naast de standaardlengtes is ook de ‘Power Conveyor™ serie' opgenomen in het leveringsprogramma voor het transporteren van zwaardere producten.

Meer weten

Transportband met middenaandrijving (hoofdband)

Doordat deze transportband de aandrijving in het midden heeft is de lengte van de transportband (ook nadat het banddek opgespannen wordt) hetzelfde.

Meer weten

Opvoerband

Een opvoerband die uw producten naar een hoger niveau brengt.

Meer weten

Conveyor Max™

Voor het overbruggen van grote afstanden, kunt u rekenen op de speciaal ontwikkelde Conveyor Max™ -serie.

Meer weten

CNC Draaibankband

We hebben nu een nieuw product beschikbaar voor CNC draaibanken. Onze draaibankbanden zijn speciaal ontworpen en maken het mogelijk langer onbemand te produceren met uw CNC draaibank.

Meer weten

Rollenbanen

Voor het bufferen en voor het soepel doorvoeren van producten kan in bepaalde gevallen gebruik worden gemaakt van rollenbanen. We produceren lichtgewicht en onderhoudsvrije rollenbanen geheel naar uw wens. We kunnen snel leveren, omdat we rollenbanen zelf produceren, standaard met een steek van 62,5 mm, 83,3 mm, 100 mm of 125 mm in verschillende breedtes.

Multi-laags rollenbaan

Een rollenbaanbuffer die weinig ruimte inneemt, maar toch een verrassend groot oppervlakte heeft.

Meer weten

Besturingssystemen

Bij het gebruik van (een netwerk van) transportbanden is een goed besturingssysteem essentieel. Het is niet wenselijk dat verschillende routes en dus verschillende werkzaamheden elkaar beïnvloeden. Dit kan leiden tot onnodige vertraging of stilstand, iets wat de werk efficiëntie niet ten goede komt.

Afstandsbediening

Bij vallende planten of bij gevaarlijke situaties is het van belang dat de transportbanden zo snel mogelijk worden gestopt om  schade te voorkomen.

Meer weten

Accessoires

Omdat kleine dingen een groot verschil kunnen maken.

De transportsystemen en machines kunnen worden geleverd met verschillende accessoires van Martin Stolze. De accessoires zorgen ervoor dat de verwerking en het transport van uw product zo eenvoudig mogelijk is. Er zijn bijvoorbeeld snaarbochten en mechanische bochten ontwikkeld, die zorgen voor een soepele overgang op de transportbanden. Martin Stolze biedt ook andere accessoires voor transportbanden, zoals de elektrische potenteller en de stopuitlaat.

Transportbandenkar

De EasyMax transportbanden van Martin Stolze zijn vrij om te plaatsen daar waar ze nodig zijn. Om de EasyMax transportbanden eenvoudig te vervoeren en op te slaan is er de transportbandenkar.

Meer weten

Bochten en steunen

Omdat kleine dingen een groot verschil kunnen maken.

Meer weten