Verpakkingslijn voor puntpaprika’s

31 August 2021

Verpakkingslijn voor puntpaprika’s

Martin Stolze heeft bij Vergo Kwekerijen in België een inpaklijn geïnstalleerd waarmee de kweker puntpaprika's verpakt in puntzakken en flow pack.

In de video spreekt eigenaar Leo Uijtdewilligen over de verpakkingslijn.

De lijn is compleet uitgerust met weegschalen van LRE en een telsysteem per werkplek om meer inzicht te krijgen in de verwerkte aantallen. Het systeem bestaat uit 4 niveaus.

Een aanvoerband brengt de oogstfusten met puntpaprika's naar de werkstations. Daar wegen en verpakken de medewerkers de puntpaprika's. De puntzakken laten ze in een koker naar de onderste transportband glijden. Deze transportband brengt de paprika's via een opvoerband naar de draaitafel. De medewerkers bij de draaitafel verpakken de puntzakken dan in dozen.

Tegelijkertijd worden er door medewerkers bij de werkstations puntpaprika's op een andere transportband gelegd. Deze transportband brengt de puntpaprika's naar de flow pack machine. De verpakte paprika's komen vervolgens op een andere draaitafel waar weer medewerkers deze verpakken in dozen. Bij de werkstations kunnen de medewerkers de lege oogstfusten afvoeren via rollenbanen.