Producten voor
de tuinbouw sector

Martin Stolze thuis in de tuinbouw

Door de jarenlange ervaring in de tuinbouwsector is Martin Stolze bekend met alles wat bij het oppotten van gewas en het intern transporteren van tuinbouw-producten komt kijken. Met onze ruime productlijn, eigen productiefaciliteit en ervaring is Martin Stolze de juiste gesprekspartner, producent en leverancier in de totale automatisering van uw interne transport. Ook hebben we producten zoals transportbanden en oppotmachines beschikbaar voor verhuur. Deze worden geïnstalleerd en voorzien van de benodigde accessoires.

Bufferen

Martin Stolze produceert naast transportbanden en oppotmachines ook buffertafels, afleversystemen en complete projecten. Deze systemen worden geplaatst naar uw wens, zodat er optimaal gebruik van kan worden gemaakt.

Bufferband

Een bufferband wordt toegepast om grote aantallen potten of trays te verzamelen en te zorgen dat het afvoerproces soepel verloopt.

Meer weten

Bufferband

Een bufferband wordt toegepast om grote aantallen producten te verzamelen en te zorgen dat het afvoerproces soepel verloopt.

Meer weten

Draaitafel

De draaitafel is het ideale middel om eenvoudig producten te bufferen en handmatig te verwerken.

Meer weten

Plantverwerking

Martin Stolze biedt efficiënte oplossingen voor de verwerking van uw planten. Wij hebben onder andere machines die uw planten automatisch en gecontroleerd water geven en ook hebben wij steksteeklijnen in ons assortiment.

Injectie Unit

Bent u op zoek naar een mogelijkheid om uw potplanten gecontroleerd water te geven of gel toe te dienen? De gepatenteerde injectie unit van Martin Stolze maakt het mogelijk een vloeistof in de pot te injecteren.

Meer weten

Stoksteekstation

Met een stoksteekstation wordt een werkplek gecreëerd waar op een efficiënte en snelle manier een stok kan worden aangebracht in bijvoorbeeld een orchidee.

Meer weten

Steklijn

Met een steklijn kunt u uw platen efficiënt stekken, enten of transplanten.

Meer weten

Dompelstation

Een dompelstation is speciaal ontwikkeld voor transporttrays om vanaf de onderkant te bewateren.

Meer weten

Transportbanden

In 1991 zijn wij begonnen met de productie van transportbanden. In de loop der jaren hebben we voor veel toepassingen een geschikt type transportband ontwikkeld; van banden met een kleine rolovergang (geschikt voor kleine producten) tot grote banden (geschikt voor zware producten of grote afstanden). Ook zijn onze transportbanden goed te gebruiken in werkstations waarbij verschillende producten tegelijkertijd aan- en afgevoerd moeten worden. Bijvoorbeeld de zogenaamde verpakkingslijnen, waarbij lege verpakkingen en de producten aangevoerd worden via een transportband en daarnaast volle verpakkingen en vuil afvoert via een andere band. Hiervoor kunnen we de volledige opstelling leveren, compleet met werktafels en weegschalen, verlichting en dergelijke.

EasyMax
transportbanden

De bedrijfszekere EasyMax transportbanden serie heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen en is niet meer weg te denken uit de wereld van het interne transport.

Meer weten

Projectband

De Projectband is een transportband die voor u op maat wordt gemaakt. Deze transportband is koppelbaar en wordt veelal toegepast in vaste opstellingen voor het transport van trays en grote potten.

Meer weten

Super Conveyor™

Voor alle vraagstukken op het gebied van bufferen, opvoerbanden, extra brede transportbanden, afwijkend loopvlak en andere maatwerkoplossingen is de Super Conveyor™ ontwikkeld.

Meer weten

Power Conveyor

Naast de standaardlengtes is ook de ‘Power Conveyor™ serie' opgenomen in het leveringsprogramma voor het transporteren van zwaardere producten.

Meer weten

Transportband met middenaandrijving (hoofdband)

Doordat deze transportband de aandrijving in het midden heeft is de lengte van de transportband (ook nadat het banddek opgespannen wordt) hetzelfde.

Meer weten

Opvoerband

Een opvoerband die uw producten naar een hoger niveau brengt.

Meer weten

Conveyor Max™

Voor het overbruggen van grote afstanden, kunt u rekenen op de speciaal ontwikkelde Conveyor Max™ -serie.

Meer weten

Rollenbanen

Voor het bufferen en voor het soepel doorvoeren van producten kan in bepaalde gevallen gebruik worden gemaakt van rollenbanen. We produceren lichtgewicht en onderhoudsvrije rollenbanen geheel naar uw wens. We kunnen snel leveren, omdat we rollenbanen zelf produceren, standaard met een steek van 62,5 mm, 83,3 mm, 100 mm of 125 mm in verschillende breedtes.

Rollenbaan Type 30

Rollenbanen met rol 30 zijn standaard verkrijgbaar met steek: 32,5 mm 35 mm 40 mm 45 mm

Meer weten

Rollenbaan Type 50

We produceren lichtgewicht en onderhoudsvrije rollenbanen geheel naar uw wens. We kunnen snel leveren, omdat we rollenbanen zelf produceren.

Meer weten

Multi-laags rollenbaan

Een rollenbaanbuffer die weinig ruimte inneemt, maar toch een verrassend groot oppervlakte heeft.

Meer weten

Besturingssystemen

Bij het gebruik van (een netwerk van) transportbanden is een goed besturingssysteem essentieel. Het is niet wenselijk dat verschillende routes en dus verschillende werkzaamheden elkaar beïnvloeden. Dit kan leiden tot onnodige vertraging of stilstand, iets wat de werk efficiëntie niet ten goede komt.

EasyConnect: Modulair besturingssysteem

Het grote voordeel van het EasyConnect systeem is dat deze wordt ingezet waar besturing daadwerkelijk nodig is. Zo wordt voorkomen dat transportbanden die niet in een route zijn opgenomen niet van onnodige besturing worden voorzien.

Meer weten

Afleveren

Martin Stolze ontwerpt en produceert volledige afleversystemen om uw werkzaamheden zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Elk compleet afleversysteem wordt uitgedacht en afgestemd op uw wensen.

Bladblazer

Voor het verwijderen van losse bladeren en vuil rondom de pot heeft Martin Stolze een bladblazer ontworpen.

Meer weten

Pottenwasser

De pottenwasser zorgt ervoor dat uw plantpotten keurig schoon zijn voor u ze aflevert bij uw klant.

Meer weten

Verpakkingslijnen

De efficiënte en ergonomische inpaklijnen van Martin Stolze zijn speciaal ontworpen voor diverse werkzaamheden.

Meer weten

Stickermachine

Het handmatig bestickeren van uw producten kan een tijdrovende klus zijn. Onze stickermachine plakt snel en automatisch zelfklevende labels.

Meer weten

Stickerdispenser

Onze stickerdispensers werken erg eenvouding. Een stickerdispenser plaatst automatisch een nieuwe sticker.

Meer weten

Dozentaper

De dozentaper maakt het afleveren van uw product in dozen veel eenvoudiger! Zonder dozentaper kost het veel tijd en opslagruimte om de zending voor te bereiden.

Meer weten

Pottenwasser

De pottenwasser zorgt ervoor dat uw plantpotten keurig schoon zijn voor u ze aflevert bij uw klant.

Meer weten

Stickerdispenser

Onze stickerdispensers werken erg eenvouding. Een stickerdispenser plaatst automatisch een nieuwe sticker.

Meer weten

Potvorken

Kettingvorken en potvorken maken het mogelijk om efficiënt te werken. U kunt bijvoorbeeld tijd besparen door meerdere potten tegelijkertijd van een transportband af te halen en weg te zetten met onze potvorken.

Ketting uitzetvork

De ketting uitzetvork van Martin Stolze neemt werk uit handen. Met behulp van speciale kettingen die over de tanden van de vork lopen, kunnen de potten probleemloos op een zelf te bepalen afstand worden neergezet. Hiermee krijgt u eenvoudig ook nog eens een gelijkmatige afstand tussen de potten.

Meer weten

Potvorken

Potvorken maken het mogelijk om efficiënt te werken. U kunt bijvoorbeeld tijd besparen door meerdere potten tegelijkertijd van een transportband af te halen en weg te zetten met onze potvorken.

Meer weten

Accessoires

Omdat kleine dingen een groot verschil kunnen maken.

De transportsystemen en machines kunnen worden geleverd met verschillende accessoires van Martin Stolze. De accessoires zorgen ervoor dat de verwerking en het transport van uw product zo eenvoudig mogelijk is. Er zijn bijvoorbeeld snaarbochten en mechanische bochten ontwikkeld, die zorgen voor een soepele overgang op de transportbanden. Martin Stolze biedt ook andere accessoires voor transportbanden, zoals de elektrische potenteller en de stopuitlaat.

Pottenteller

De elektrische pottenteller telt uw producten automatisch, zodat er altijd informatie beschikbaar is over het aantal verwerkte producten.

Meer weten

Bochten en steunen

Omdat kleine dingen een groot verschil kunnen maken.

Meer weten

Transportbandenkar

De EasyMax transportbanden van Martin Stolze zijn vrij om te plaatsen daar waar ze nodig zijn. Om de EasyMax transportbanden eenvoudig te vervoeren en op te slaan is er de transportbandenkar.

Meer weten

Machines

Alle machines van Martin Stolze zorgen voor een efficiënte bewerking en verwerking van uw product. Bijvoorbeeld de oppotmachine 3030; deze oppotmachine zorgt voor een eenvoudige manier van oppotten. Ons aanbod is uitgebreid en gevarieerd.

Oppotmachine huren

Het huren van een oppotmachine is makkelijker dan u wellicht denkt: Eén telefoontje en de oppotmachine wordt op de afgesproken datum afgeleverd, geplaatst en werkend opgeleverd.

Meer weten

Oppotmachine 3030

Een oppotmachine is onmisbaar bij het oppotten van planten. Martin Stolze heeft hiervoor de oppotmachine 3030; uitermate geschikt voor elke oppotklus!

Meer weten

Afstrooimachine

De afstrooimachine is geschikt voor het verwerken van bark en andere afstrooimiddelen in ronde en vierkante potten.

Meer weten

Big Bale Breaker

De Big Bale Breaker verwerkt geperste potgrond automatisch. De machine zorgt ervoor dat de potgrond in het juiste volume wordt verdeeld.

Meer weten

Trayvuller

Voor het vullen van trays hebben wij een mobiele machine in ons assortiment.

Meer weten

Flowerbag vuller

De Flowerbag vuller is ontwikkeld om teeltzakken makkelijker en sneller met grond te vullen.

Meer weten