Efficiënt verpakken volgens RIVM richtlijnen

31 maart 2020

Door de Coronacrisis is het voor de AGF sector een uitdaging om de voedselvoorziening op peil te houden. De vraag naar voedingsmiddelen is behoorlijk toegenomen, maar tegelijkertijd vallen er wel veel arbeidskrachten uit. Toch is het belangrijk om te blijven voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. De anderhalve meter afstand moet aangehouden worden om het personeel te kunnen beschermen. Een verpakkingslijn, volledig naar wens, op maat gemaakt en volgens de huidige richtlijnen van het RIVM, is dan een uitkomst.

Efficiënte en ergonomische verpakkingslijnen

Martin Stolze b.v. produceert verpakkingslijnen op maat. Deze efficiënte en ergonomische verpakkingslijnen zijn speciaal ontworpen voor het overpakken van groente en fruit. Zowel de aan,- en afvoer van de bulkverpakking als van de punnets kunnen volledig geautomatiseerd worden. Er zijn vele opstellingen mogelijk; werktafels aan één zijde, beide zijden of aangepast naar de ruimte en werkmethode. De werktafels kunnen naar wens voorzien worden van bijvoorbeeld weegschalen (evt. inclusief registratie), verschillende plateaus en verlichting. Met deze systemen verplaats je het product, maar niet je werknemers. Dit kan veel tijdswinst opleveren! Door het gebruik van de transportbanden en rollenbanen zijn alle werkzaamheden gecentraliseerd waardoor de verplaatsingen van de medewerkers geminimaliseerd zijn. Door de ergonomische werkplek ligt de focus van de medewerkers volledig op het efficiënt verpakken van het product.

Complete oplossingen

Een voorbeeld, weergegeven op de foto, is een op maat gemaakte inpaklijn voor (zacht) fruit. Deze verpakkingslijn is uitgevoerd met werktafels met geïntegreerde weegschalen en verlichting. De transportband voor de afvoer van het verpakte product is aangesloten op een topsealmachine en aansluitend een etiketteerapplicatie. Dergelijke machines worden geleverd en geïnstalleerd door gespecialiseerde partijen die, samen met Martin Stolze b.v., het tot één werkend systeem smeden. De weegschalen in deze inpaklijn zijn gekoppeld aan een registratiesysteem. Hierdoor is er snel inzage in over,- of ondergewicht van de verpakkingen en de arbeidsprestaties van de medewerkers.

Tijdelijke oplossing nodig? Huren is ook mogelijk

Ook hebben wij een groot aantal transportbanden, rollenbanen, stickermachines, draaitafels, dozentapers en toebehoren te huur. De gehuurde producten kunnen bij u bezorgd en afgesteld worden.

Martin Stolze b.v. helpt de sector graag om de voedselketen draaiende te houden door werk uit handen te nemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:

verkoop@martinstolze.nl

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.