Martin Stolze sluit zich aan bij
Kind Technologies

25 november 2020

High-tech scale up Kind Technologies breidt haar positie in de glastuinbouwmarkt uit door de overname van Martin Stolze b.v., een internationale specialist in de automatisering van intern transport

Toenemende vraag naar tech en automatisering binnen tuinbouw en voedselverwerking wereldwijd

Martin Stolze b.v. en Kind Technologies zien wereldwijd een toenemende vraag naar automatisering binnen de tuinbouw en voedselverwerkende markt. Toenemende arbeidskosten en schaarste, focus op voedselveiligheid en de inzet van data ten behoeve van procesverbetering zijn belangrijke drijfveren voor de groeistrategie van de bedrijven.

Kind Technologies loopt hierin voorop en is actief binnen de tuinbouw met haar merken KOAT en Crux Agribotics. Het heeft het prijswinnende SortiPack® systeem ontwikkeld voor het automatisch classificeren, sorteren en verpakken van organische producten, groenten en fruit, waardoor telers en verpakkingscentra hun productiviteit kunnen opschalen met minder afhankelijkheid van menselijke arbeid en de data over de gewassen kunnen benutten.

Relevante bundeling van krachten

Martin Stolze b.v. is sinds haar oprichting in 1991 een expert in het intern transporteren van producten in de tuinbouw, distributie- en verpakkingscentra. Deze lange ervaring, compleet productportfolio, eigen productie- en servicecapaciteit maken Martin Stolze b.v. tot een toonaangevende fabrikant, leverancier en integrator voor complete interne transport automatiseringsprojecten. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid met haar interne transport productportfolio waaronder transportbanden, bufferbanden, potmachines, rollenbanen, watergeefstations, ketting- en potvorken, die internationaal worden verkocht.

Martin Stolze b.v. is daarmee een waardevolle versterking binnen het portfolio van Kind Technologies. Na deze uitbreiding bestaat Kind Technologies uit meer dan 200 ingenieurs en technici. Algemeen directeur Wido Kruijswijk zal Martin Stolze b.v. blijven leiden, met het bestaande team. Martin Stolze b.v. met haar 57 medewerkers blijft gevestigd in De Lier (Nederland) en zet haar activiteiten voort onder haar huidige naam. Martin Stolze blijft betrokken als extern adviseur.

“Essentieel om continuïteit en groei van Martin Stolze b.v. verder te versterken”

“Ik ben erg blij en trots dat de Kind Technologies groep onze toegevoegde waarde en potentieel ziet” zegt Martin Stolze, de voormalige eigenaar en oprichter van het bedrijf. “Het was voor mij essentieel om de continuïteit van het bedrijf te garanderen voor onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden”. “Door ons aan te sluiten bij deze innovatieve hightech groep kunnen we gebruik maken van hun ervaring in het managen van groei, onze bedrijfsprocessen verder professionaliseren, nieuw talent aantrekken en ons portfolio verder uitbreiden”.

“Enorm potentieel in het automatiseren van tuinbouw en verpakkingscentra wereldwijd”

“Met deze mijlpaal kunnen we onze groeistrategie binnen de glastuinbouw versnellen”, zegt Alex E. Kind, CEO van Kind Technologies. “We zien enorm potentieel in het automatiseren van de typische manuele processen binnen kassen en verpakkingscentra wereldwijd”. “Met deze overname borgen we tevens onze aanwezigheid in de Greenportregio Westland. ’s Werelds meest innovatieve regio op het gebied van glastuinbouw”. “We zijn onszelf aan het positioneren als dé systeemleverancier voor de volledige tuinbouw waardeketen, van telers, kassenbouwers, installatie- en automatiseringsbedrijven”. “Onze strategie daarbij is gebaseerd op significante investeringen in R&D, services en strategische samenwerkingsverbanden binnen de sector aangevuld met strategische overnames zoals die nu van Martin Stolze b.v. en KOAT in 2019”.

Er worden geen verdere details bekend gemaakt.

OVER Kind Technologies

Kind Technologies is als hightech groep gespecialiseerd in industriële automatisering met Robotica, Computer Vision en AI.

Als Original Equipment Manufacturer (OEM) levert het wereldwijd systemen aan de Agro & Food en Pharma markten. In deze markten, waar kwaliteit nooit in het gedrang mag komen, garandeert haar technologie patiënt- en voedselveiligheid.

Kind Technologies heeft als missie om bij te dragen aan een betere wereld waarin planten, voedsel en medicijnen beter verdeeld zijn over de wereld en de schaarste in grondstoffen en arbeid wordt geadresseerd door middel van geavanceerde automatisering. Met onze technologie willen we bijdragen aan een wereld waarin de bevolking kan groeien, zonder dat iemand honger hoeft te lijden. Een wereld waar de beschikbaarheid van authentieke medicijnen een basisvoorziening is. Onze roadmap rond Industrial Automation, Robotics, Computer Vision en AI maakt efficiëntere en schaalbare productieprocessen mogelijk waarbij de kwaliteit wordt gewaarborgd en alle tussenstappen in waardeketen kunnen worden gevolgd en getraceerd.

Toonaangevende merken en leden van de groep zijn Beltech, Vimec Applied Vision Technology, Crux Agribotics en KOAT.

Kind Technologies is wereldwijd actief en heeft zijn hoofdkantoor in Eindhoven, Nederland, met een ander kantoor en een productielocatie in Someren, Nederland. In 2018 trad Gimv N.V. (Euronext: GIMB) toe als aandeelhouder om Kind Technologies te voorzien van kapitaal en ondersteuning om zijn groeistrategie te realiseren op basis van organische groei in combinatie met strategische add-on-acquisities.

Meer informatie over Kind Technologies is te vinden op www.kindtechnologies.nl

Daarnaast meer informatie over Crux Agribotics is te vinden op www.cruxagribotics.com en www.sortipack.com

En als laatste informatie over KOAT is te vinden op www.koat.nl

Be Kind to the world.

OVER Martin Stolze b.v.

Sinds 1991 heeft Martin Stolze b.v. zich ontwikkeld tot een totaalleverancier voor de automatisering van intern transport voor de tuinbouwsector. Martin Stolze b.v. staat voor service en kwaliteit. Hierdoor is Martin Stolze b.v. uitgegroeid tot een totaal leverancier van intern transport en heeft het al duizenden tevreden klanten over de hele wereld mogen bedienen.

In de eigen fabriek wordt een compleet productportfolio ontworpen, geproduceerd en geassembleerd waaronder; transportbanden, bufferbanden, potmachines, rollenbanen, watergeefstations en vele andere producten om het werken makkelijker te maken. Dit modulaire en schaalbare productportfolio kan in totaalprojecten worden gecombineerd en voorzien van volledige computerbesturing. Martin Stolze b.v. biedt ook diensten met toegevoegde waarde om OEM’s, partners, wederverkopers en klanten te helpen en te begeleiden bij het realiseren van complete automatiseringsprojecten. Tevens beschikt Martin Stolze b.v. over een verhuurafdeling waarin een groot deel van het productportfolio kan worden gehuurd.

Wij helpen u graag door ‘het werk uit handen te nemen’.

Contactgegevens

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charlotte Jannes, Kind Technologies

T: +31 40 747 0401 Charlotte.jannes@kindtechnologies.nl

Sascha Veltrop, Martin Stolze b.v.

T: +31 17 451 81 13 marketing@martinstolze.nl

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.