Overname Wevab activa door Martin Stolze

27 juni 2022

Martin Stolze breidt haar product- en service portfolio uit op vlak van interne transportsystemen. Dit doen we door de overname van de activa van de Wevab afdeling, inclusief intellectuele eigendommen, van het in mei failliet verklaarde Codema Systems.

 Toenemende vraag naar interne logistiek en automatisering wereldwijd

Martin Stolze is sterk gegroeid in omvang en product portfolio sinds de overname door AgTech groep Kind Technologies. We investeren fors in nieuwe innovaties, als ook uitbreiding van onze service afdeling. Deze investeringen zijn gericht op internationale groei en het uitbreiden van de dienstverlening naar klanten.

We zijn erg blij met de overname van de Wevab activa, de bijbehorende mensen en het Wevab merk”, zegt Richard van de Waart, Commercieel Directeur bij Martin Stolze Groep. “Het stelt ons in staat te groeien in zowel Nederland als het buitenland”.

In Amerika worden de Wevab en Martin Stolze producten, waaronder de toonaangevende mobiele EasyMax transportband, reeds verkocht en geïntegreerd door dezelfde dealer organisaties. Deze samenwerking kunnen we nu verder intensiveren en het portfolio integreren. Deze sterke combinatie vergroot de kansen voor dealers en servicepartners wereldwijd.

Gecombineerde kennis en expertise

Door de combinatie van de twee merken, kennis en kunde zijn wij een van de sterkste aanbieders voor intern transport van tuinbouwproducten. De combinatie maakt een bedrijf met 81 jaar ervaring in deze industrie. Bert de Groot, een van de meest ervaren Wevab medewerkers, wordt supervisor bandenbouw bij Martin Stolze. Hij gaat zo kennis, kwaliteit en integratie van de Wevab transportbanden borgen. De klanten base van Wevab bieden we hiermee continuïteit. En ze kunnen rekenen op de service en kwaliteit waar Martin Stolze reeds 30 jaar voor staat. Aanvullend bieden we klanten zo een toekomst vaste roadmap naar verdere automatisering, robotisering en inzet van data.

Wevab klanten gaan we zo snel mogelijk informeren over het geïntegreerde product portfolio. Onderdelen en producten zijn reeds beschikbaar. Bovendien komt er een aantrekkelijke campagne om de gezamenlijke klanten mee te laten profiteren van deze schaalvergroting. Het blijft de missie van Martin Stolze om haar klanten te ondersteunen met duurzame investeringen in A-kwaliteit transportsystemen en bijbehorende service.

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.