Wido Kruijswijk, Walter Doorduin, Marvin de Klerk

Martin Stolze is klaar voor de toekomst door continu te investeren in haar organisatie en productportfolio

27 november 2023

Martin Stolze Groep breidt en versterkt haar managementteam, productportfolio en digitale dienstverlening uit om te anticiperen op de volgende groeifase binnen de internationale glastuinbouwsector.

Blijven investeren in duurzame relaties met partners en klanten

Martin Stolze is een toonaangevende leverancier van automatiseringsproducten voor het interne transport en verwerking van tuinbouwproducten en in het bijzonder potplanten. Sinds 1991 heeft het bedrijf altijd proactief geïnvesteerd in haar organisatie, productportfolio en faciliteiten om toonaangevend in de markt te blijven en haar loyale partners en klanten wereldwijd te bedienen. Het bedrijf blijft investeren om klaar te zijn voor de volgende fase van groei en innovatie.

Fit voor de toekomst door flexibel om te gaan met verandering

Martin Stolze heeft verandering keer op keer in haar voordeel weten te benutten. Een recente verandering die het bedrijf heeft opgepakt, is het vooraf geplande vertrek van algemeen directeur Wido Kruijswijk. Na 17 jaar heeft Wido besloten te stoppen in deze rol en zijn verantwoordelijkheid over te dragen aan een volgende generatie leiders. ‘Wido heeft een cruciale rol gespeeld bij de ontwikkeling van het bedrijf en organisatie’, zegt Alex E. Kind, CEO van Kind Technologies, de AgTech Groep achter Martin Stolze. ‘Samen met het hele Martin Stolze team zijn we erg dankbaar voor Wido’s toewijding, harde werk en de sterke teams die hij door de jaren heen heeft opgebouwd’.

Gedurende 2023 hebben Wido en het groepsmanagement zijn opvolging stap voor stap voorbereid.

Nieuw management, nieuwe focus

“Met grote trots kan ik de nieuwe directie van Martin Stolze delen met onze collega’s, partners en klanten”, zegt Wido Kruijswijk. “Ik ben ervan overtuigd, dat zij precies het team zijn wat nodig is om Martin Stolze door  de volgende fase van groei en professionalisering te leiden, met behoud van de sterke culturele waarden die ons hier hebben gebracht”.

Vanaf 1 november bestaat de directie van Martin Stolze uit twee personen, Marvin de Klerk en Walter Doorduin.

Als Financieel Directeur zal Marvin de Klerk zich richten op alle financiële en administratieve processen, maar ook op IT en algemene bedrijfs- en procesverbeteringen. Marvin is een registeraccountant en begon zijn carrière bij Ernst & Young, waarna hij ervaring opdeed in verschillende financiële functies bij Aegon en restaurantketen De Beren.

Walter Doorduin wordt algemeen directeur. Gezien zijn eerdere rol bij Priva, is de glastuinbouw voor hem bekend terrein. In eerdere functies, onder andere bij Fox-IT in Delft, heeft hij laten zien dat groei van resultaten, teams en mensen hem op het lijf geschreven zijn. Walter zal zich richten op de algehele ontwikkeling van de organisatie en direct leiding geven aan Sales en Operations. “Ik heb ontzettend veel zin om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen bij zo’n mooi bedrijf”, zegt Walter Doorduin. “Ik ben vereerd dat Wido mij voor deze rol heeft geselecteerd en kijk ernaar uit om onze internationale expansie voort te zetten”.

Nieuwe digitale diensten en innovaties

Naast de recente aankondiging van Martin Stolze rond het uitbreiden van haar roboticaportfolio en -organisatie, zullen er meerdere nieuwe innovaties op de markt worden gelanceerd. De komende periode zal het bedrijf meer digitale datadiensten lanceren binnen haar productportfolio en in de manier waarop het haar partners en klanten wereldwijd bedient. Het bedrijf is enthousiast over deze ontwikkelingen en kijkt ernaar uit om meer details te delen op de komende beurzen, waaronder de IPM in januari 2024.

Over Martin Stolze

Martin Stolze is sinds 1991 een toonaangevende totaalaanbieder voor de automatisering van intern transport voor de glastuinbouwsector. In de eigen fabriek wordt een compleet productportfolio ontworpen, geproduceerd en geassembleerd waaronder transportbanden, bufferbanden, oppotmachines, rollerbanen, watergeefstations en vele andere producten om het werk in en rond de kas te vergemakkelijken.

Meer informatie kunt u vinden op: www.martinstolze.nl

Over Kind Technologies

Kind Technologies is een Nederlandse AgTech groep gespecialiseerd in Robotica, Computer Vision, Data en AI. Met meer dan 150 hoog opgeleide medewerkers, voornamelijk ingenieurs en technici, zijn we een Nederlandse AgTech groep, wereldwijd actief als original equipment manufacturer (OEM). Wij dragen bij aan een wereld waar planten, fruit en groenten beter worden gedistribueerd en geavanceerde automatiseringstechnologie de algehele schaarste aan grondstoffen adresseert.

Leidende merken binnen onze groep zijn: Crux Agribotics  en Martin Stolze.

Kind Technologies is wereldwijd actief en heeft zijn hoofdkantoor in Eindhoven en in De Lier, Nederland.

Meer informatie kunt u vinden op: www.kindtechnologies.nl

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.