Ton Wallast CFO Kind Technologies

12 april 2023

AgTech Group Kind Technologies heeft Ton Wallast benoemd tot CFO van de groep in lijn met haar strategie gebaseerd op sterke organische groei in combinatie met actieve buy-and-build. Eerder dit jaar verzekerde Kind Technologies zich van substantieel groeikapitaal van private equity partner Avedon Capital Partners. De toetreding en versterking van het groepsmanagement door Ton Wallast is een logische volgende stap in de ontwikkeling.

Ton is een ervaren CFO met een staat van dienst bij succesvolle, snelgroeiende IT-bedrijven. Voordat hij bij Kind kwam, was hij meer dan 7 jaar lid van de raad van bestuur van Priva, een wereldleider op het gebied van klimaat- en procesbeheersing in kassen. In deze rol kreeg hij een diepgaand inzicht in de tuinbouwmarkt en sloot hij een aantal strategische, internationale partnerschappen en transacties.

Gedreven door de ambitie om het volledige proces van gewasoogst tot verpakt product te automatiseren, zal Kind Technologies zich richten op de uitbreiding en ontwikkeling van haar product- en technologieportfolio. Het bedrijf zal haar internationale verkoop- en serviceorganisatie verder uitbouwen en de  productieprocessen en faciliteiten opschalen voor de volgende groeifase.

Samen met oprichters Alex Kind (CEO) en Richard Vialle (CS&IO) zal Ton verantwoordelijk zijn voor het groepsmanagement en de realisatie van deze plannen, waarbij zijn focus ligt op financiën, IT en M&A. “We zijn blij en enthousiast om Ton naast ons te hebben om samen het bedrijf verder te laten groeien, op te schalen en verder te professionaliseren. Onze internationale uitbreiding via organische groei en ‘buy and build’ vereist een sterke leider voor de financiële strategie en controle”, aldus Richard Vialle, oprichter en Chief Strategy & Innovation Officer bij Kind Technologies.

Ton Wallast: “Ik vind het geweldig om deel te nemen aan het ambitieuze groeipad van Kind Technologies. ‘Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan haar positieve missie en strategie en ben verheugd verbonden te blijven met deze prachtige industrie en de inspirerende mensen die hier werken.”

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.