Wie zijn de directeuren van Martin Stolze?

4 februari 2021

 

Wie zijn de directeuren van Martin Stolze?

Martin Stolze is onlangs overgenomen door Kind Technologies, een bedrijf dat inzet op groei en innovatie. De dochterbedrijven Martin Stolze, Beltech, Vimec Applied Vision Technology, Crux Agribotics en Koat versterken elkaar op het gebied van kennis, ontwikkeling en netwerk. De nieuwe directie van Martin Stolze bestaat nu uit Bram van Paassen als commercieel directeur en Wido Kruijswijk als technisch directeur. Ze zijn nog op zoek naar een operationeel directeur. De directie is er van overtuigd dat de middelen die ze hebben gekregen onder de hoed van Kind Technologies, zorgen voor een mooie toekomst in de sectoren Tuinbouw en AGF.

Wie zijn de directeuren van Martin Stolze?

­Bram van Paassen (30 jaar) Commercieel Directeur bij Martin Stolze

Bram is geboren en getogen in De Lier. Als tuinderszoon is hij van jongs af aan actief geweest in de tuinbouw, totdat hij tijdens zijn studie bedrijfseconomie is gaan werken op de commerciële afdeling van een leverancier van verse groente en fruit. Daar heeft hij zijn eerste commerciële vaardigheden opgedaan. Na zijn studie en 9 maanden door Australië en Nieuw Zeeland reizen is hij in 2015 terecht gekomen bij Martin Stolze. Een bedrijf waar hij direct een klik mee had.

Als commercieel medewerker binnendienst ondersteunde hij de vertegenwoordigers en maakte hij kostprijsberekeningen voor alle producten. Vrij snel daarna kon hij in de functie van controller de financiële positie van Martin Stolze inzichtelijk maken en verbeteringen voorstellen en doorvoeren. Naast deze functie heeft hij zich bezig gehouden met de implementatie van het ERP systeem, het systeem waar alle relaties, artikelen, orders, inkoopfacturen etc. in staan. In mei 2019 kreeg Bram de functie hoofd verkoop. Sindsdien heeft Bram samen met het verkoopteam veel energie gestoken in het optimaliseren van processen, het professionaliseren van de afdeling en het realiseren van groei.

Bram: “Martin Stolze b.v. is een mooi bedrijf. Er werken gemotiveerde mensen en er hangt een goede sfeer. We weten wat werken is en doen het werk met z’n allen, iets wat ik heel belangrijk vind binnen een bedrijf. In 2021 gaan we de groei doorzetten, we willen iedere kweker een kwalitatief hoogwaardige oplossing bieden op gebied van intern transport. Personeel is schaars en kostbaar. Ergonomisch werken is belangrijk voor de gezondheid van het personeel en zorgt voor een hogere productiviteit. Op zijn Westlands gezegd; Wij willen werk uit handen nemen en het werk wat overblijft makkelijker maken.

Uiteraard mag de groei die wij voor ogen hebben nooit en te nimmer ten kosten gaan van onze kernwaarde; Kwaliteit, Service en Klantgerichtheid. De 3 kernwaarde waar Martin Stolze in 30 jaar groot mee is geworden, zullen wij nooit uit het oog verliezen.”

­­Wido Kruijswijk (51 jaar) Technisch Directeur bij Martin Stolze

Wido is geboren in Kwintsheul, een echt tuindersdorp. Van daaruit is hij besmet geraakt met het tuinbouw virus. Sport is een rode lijn in zijn leven. Tot z’n 13e heeft Wido regionaal geturnd. Daarna is hij verslaafd geraakt aan de handbalsport en is hij gaan fietsen. Wido heeft door sport zijn vrouw Daniette leren kennen en samen hebben ze 2 dochters en 1 zoon. Nu besteedt hij zijn vrije tijd in het begeleiden en trainen van de Dames Selectie Quintus. Wido: ”Sport heeft mij gevormd in wie ik ben en hoe ik handel. Als je valt sta je op en zonder strijd geen overwinning zijn uitspraken die bij mij passen.

Teamprestaties zijn de mooiste momenten om met elkaar mee te maken. Kampioen wordt je niet zomaar, daar moet je heel veel voor doen en laten en dat is in het werk niet anders.” Naast technische ervaring, is mensenkennis een van Wido’s sterke eigenschappen. Hij probeert de talenten van mensen tot hun recht te laten komen en ze zelfvertrouwen te geven.  Wido: “Ik geloof in het feit dat je met een TEAM meer en beter presteert dan een verzameling individuen. Ik vind het mooi wanneer een klant een probleem met ons deelt. En hierna wij als Team de vertaalslag mogen maken naar een volledig uitgewerkte, technische oplossing.”

Wido heeft de MTS en productietechniek aan de HTS in Rotterdam gedaan. Na zijn afstuderen in de richting van PV-systemen (zonnecollectoren) werkte hij bij Dinfa als assistent bedrijfsleider. Waarbij Wido de fijn mechanica geleerd van oude rotte in het vak. Wido heeft bij Dinfa verschillende automatiseringsprojecten intern opgezet zoals ERP en CAM, een assemblage afdeling DinfaMAS opgezet.

Na verdere groei werd hem gevraagd om PrivaMechatronics op te zetten met als doel om robots toe te passen in de tuinbouw. Later heeft hij als hoofd bedrijfsbureau van WPS meegewerkt aan de realisatie van een groei naar 75 man. Via een vriend van Martin kwam hij 15 jaar geleden bij Martin Stolze terecht.

Wido: ”Ik had altijd de droom om iets voor mijzelf te beginnen. Martin bood mij de kans om samen het bedrijf uit te bouwen. Deze kans wilde ik niet laten gaan. Ik vond toen al dat het bedrijf alles in zich had om een grote speler te worden in de tuinbouw en de AGF op het gebied van interne automatisering.”

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.