EasyConnect: Modulair besturingssysteem

3 januari 2019

Bij het gebruik van (een netwerk van) transportbanden op de kwekerij is een goed besturingssysteem essentieel. Het is niet wenselijk dat verschillende routes en dus verschillende werkzaamheden elkaar beïnvloeden. Dit kan leiden tot onnodige vertraging of stilstand, iets wat de werk efficiëntie niet ten goede komt.

Een standaard besturingssysteem voor transportbanden met behulp van een PLC met voeding,- en stuurkabels is degelijk, maar ook duur en niet flexibel inzetbaar. Het EasyConnect systeem neemt deze nadelen weg. EasyConnect is wel flexibel en modulair. U kunt eenvoudig aanvangen en steeds verder uitbreiden door het EasyConnect systeem uit te bouwen of door functionaliteiten toe te voegen.

Hoe werkt het?

Het EasyConnect systeem bestaat uit een aantal componenten. Als basis is er de EasyConnect Server. Deze unit wordt op een vaste centrale plek op de kwekerij geplaatst en bevat de besturingssoftware en de centrale antenne voor de afstandsbediening.
Aan elke transportband, die in een gewenste route moet worden opgenomen, wordt een EasyConnect Satellite geinstalleerd. Deze wordt via het display aan de juiste route gekoppeld. Daarbij wordt de juiste draairichting en, afhankelijk van de uitvoering, de bandsnelheid ingesteld.

De Satellite is er in verschillende uitvoeringen:

  • De EasyConnect Satellite Max is de meeste uitgebreide versie en voorzien van een frequentieregelaar, bedieningsscherm en aansluitingen voor externe functies.
  • De EasyConnect Satellite Midi heeft geen frequentie regelaar, maar wel een display voor het instellen van de (externe) functies.
  • De EasyConnect Satellite Mini is de meest eenvoudige uitvoering en is uitermate geschikt voor het aansturen van de EasyMax transportbanden die standaard zijn voorzien van een (mechanische) snelheidsregelings- en draairichtingsschakelaar.

De EasyConnect Remote is de afstandsbediening waarmee een gehele route aan of uit gezet kan worden. Deze afstandsbedieningsunit wordt in de Server aan de juiste route toegewezen.
De handzender met twee degelijke drukknoppen is schokbestendig, zeer zuinig met batterijen en spatwaterdicht.

Het systeem kan uitgebreid worden met de EasyConnect Stop en EasyConnect Counter. Deze worden aangesloten op de externe uitgangen van de Satellite (afhankelijk van de uitvoering) en zijn bedoeld voor het stoppen van de transportband als deze door een plant of tray wordt geactiveerd. De Counter telt alle planten en trays die passeren.

Waarom het EasyConnect systeem?

Het grote voordeel van het EasyConnect systeem is dat deze wordt ingezet waar besturing daadwerkelijk nodig is. Op deze manier wordt voorkomen dat transportbanden die niet in een route zijn opgenomen niet van onnodige besturing worden voorzien. Hiermee kunt u dus kosten besparen.

Daarbij is het systeem modulair. Met de Server, een of meerdere Satellite’s en de Remote kunt u heel eenvoudig en simpel van start gaan. Later is het eenvoudig uit te breiden door meerdere Satellite’s toe te voegen. Het EasyConnect systeem is ook de oplossing voor een kwekerij met meerdere vestigingen, het grootste deel van dit unieke besturingssysteem kan namelijk gewoon mee verhuizen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u nog meer informatie? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via info@martinstolze.nl of 0174 518 113.

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.