Efficiënter werken met minder arbeidskrachten

26 maart 2020

Veel telers in Nederland zien nu een grote daling in de vraag naar hun producten als gevolg van de coronacrisis, maar toch gaat de productie gewoon door. Martin Stolze biedt een oplossing om efficiënter te werken met minder arbeidskrachten zonder veel te investeren.

Nu veel kwekers in moeilijkheden zitten is het juist voor deze bedrijven belangrijk om zo efficiënt mogelijk te werken. Helaas is het voor vele nu niet mogelijk om te investeren in de aanschaf van deze verbeteringen. Martin Stolze: “Het doel van Martin Stolze is om, juist ook in deze moeilijke tijd, werk uit handen te nemen door intern transport te automatiseren. Daarom is het bij ons ook mogelijk om producten, van transportbanden tot oppotmachines, op korte termijn en voor een bepaalde tijd te huren. Alles wordt uiteraard afgeleverd volgens de richtlijnen van het RIVM.” Op die manier hoopt Martin Stolze veel bedrijven te helpen om kosten te besparen en deze moeilijke tijd zo goed mogelijk door te komen.

Meer vraag naar het huren van transportbanden

Bram van Paassen, verkoopmanager bij Martin Stolze: “We merken dat er meer vraag is naar het huren van onze producten. Waar kwekers normaal gesproken investeren voor het hoogseizoen zien wij nu een verschuiving van koop naar verhuur. Ook worden er transportbanden gehuurd om planten te transporteren richting de afvalcontainer. Dit zijn natuurlijk verschrikkelijke berichten, maar wel noodzakelijke werkzaamheden waarin wij ook kunnen ondersteunen.”

Flower Boost Challenge

Martin Stolze roept ook iedereen op om mee te doen met de Flower Boost Challenge. Dit is een mooi initiatief om veel telers in de sierteelt een hart onder de riem te steken. Martin Stolze heeft zelf natuurlijk ook mee gedaan. Alle beetjes helpen. We moeten er nu ook zoveel mogelijk voor elkaar zijn.

“We kunnen alleen maar hopen dat het sociale en economische leven spoedig weer op gang komt. We wensen ieder die door het ongemak, en zeker zij die door het virus getroffen zijn, sterkte!”, aldus Martin Stolze.

Wilt u meer weten over het huren van producten voor het automatiseren van uw intern transport?
De afdeling rental van Martin Stolze is te bereiken op: +31 (0)174 21 90 96 of mail.

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.