Er is geen standaard voor interne transportsystemen

11 november 2019

Als specialist in het automatiseren van interne transportsystemen ziet Martin Stolze een verschuiving. Waar 5/6 jaar geleden vooral naar standaardproducten werd gevraagd, draait het nu vooral om projecten. Deze projecten vragen om maatwerk. En trouwens … Wat is de standaard? Dat is een ruim begrip. Voor Martin Stolze houdt (of dus eigenlijk ‘hield’) het in dat er “legoblokken” werden geleverd. Vele als deze klanten komen nu met heel specifieke vragen bij Martin Stolze terecht.

Nieuwe standaard 

De nieuwe standaard is bij Martin Stolze nu dus projecten op maat. Eén van zijn klanten zocht een hoogtesorteersysteem voor zonnebloemen in pot. Deze zonnebloemen worden op maat aangeboden op de markt. Iedere partij moet dus dezelfde hoogte hebben. Voorheen was het bij deze klant een handmatig proces. De meetlat werd er naast gelegd. Nu gebeurt dit volautomatisch. Het spreekt voor zich dat dit veel arbeid en tijd bespaart.

Door een veredelaar werd ons gevraagd om een goed logistiek sorteringssysteem voor stekken te ontwerpen.

Martin Stolze is ook druk in de weer voor de bedrijven in de AGF-sector. Martin: ”Het verpakken van hard- en zachtfruit is een kunst apart.” Onlangs leverde hij een verpakkingslijn op bij Haluco. De druiven komen in bulk aan en worden met behulp van de verpakkingslijn in 500 gram bakjes verpakt. Het hele proces van opzetten, herverpakken, uitwegen, afvoeren en checkwegen van de verpakkingen kunt u in een lijn uitvoeren.

Natuurlijk vraagt deze omslag in productaanvraag veel van de organisatie. Maar het gaat goed. Inmiddels telt het personeelsbestand 50 mensen en met deze club is goed in de vraag te voorzien.

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.