Transportbandensysteem en oppotmachine

Kwekerij V&S

Begin 2020 is Ronald Scholtes van Scholtes Roses toegetreden tot Kwekerij V&S. Hiermee verdubbelde het areaal van Kwekerij V&S van 3,8ha naar maar liefs 7,5ha. De rozenkwekerij Scholtes Roses is omgebouwd tot een pot- en perkplantenbedrijf. Martin Stolze bv heeft mogen bijdragen aan de inrichting van deze nieuwe locatie.

Gelijktijdig oppotten en afleveren

Ronald Scholtes vroeg Martin Stolze bv naar een flexibel systeem om op te potten, uit te zetten en af te leveren. We hebben samen een oplossing uitgewerkt, waarbij deze werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren zijn. Aan onze Stolze 3030 oppotmachine hebben we een dubbellaagse hoofdband gekoppeld die meerdere routes mogelijk maakt. De Stolze 3030 oppotmachine is voorbereid zodat in de toekomst een volautomatische plantmachine geïntegreerd kan worden. Ronald Scholtes: ‘Het is een kwalitatief en flexibel systeem.’

Ruim een kilometer

We hebben een combinatie van ruim een kilometer vaste transportbanden en EasyMax motor- en koppeldelen geïnstalleerd. Dit alles wordt aangestuurd vanuit de centrale besturingskast, met een overzichtelijk touchscreen voor het instellen van de routes. Middels een radiografische afstandsbediening kan het systeem gestart en gestopt worden.

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.