Rollenbaan buffersystemen

SV.CO

Rollenbaanbuffer

Een voorraad af te leveren planten, gesorteerd, overzichtelijk en binnen handbereik? Met een rollenbaanbuffer van Martin Stolze is dit haalbaar. Een rollenbaan buffer is maatwerk. De beschikbare ruimte, de gewenste hoeveelheid voorraad, het aantal sorteringen, de afmetingen van de plant en het type tray zijn allemaal van invloed op het ontwerp. Martin Stolze verwerkt de wensen en combineert dit met technische zaken. Zaken zoals de roldiameter, rol breedte,  steekmaat van de rollen, hellingshoek, enz.

Ook zijn er mogelijkheden voor automatische invoer. Middels een transportband voorzien van pneumatische inhalers aan de invoerzijde kunnen de trays of dozen volledig geautomatiseerd naar de juiste rollenbaan in de buffer gestuurd worden. Met behulp van sensoren en software is het mogelijk de inhoud weer te geven waardoor er snel inzicht is in de voorraad. De rollenbaan buffers van Martin Stolze zijn er in vele uitvoeringen. Bijvoorbeeld vast op de vloer gemonteerd of op een verrijdbaar onderstel. Lang, kort, breed of smal. Een, twee of zelfs nog meer lagen boven elkaar; kortom veel is mogelijk.

SV.CO

Een mooi voorbeeld van een efficiënte rollenbaanbuffer is het recent gerealiseerde project bij SV.CO. We hebben bij deze kweker van onder andere Potchrysanten, Kalanchoë, en Poinsettia twee rollenbaan buffers geïnstalleerd in hun nieuwe kwekerij in De Lier. Een rollenbaan buffer bestaat uit 35 rollenbanen van 18 meter lang en wordt automatische gevuld vanuit de inhoesmachine. Een tweede buffer bestaat uit 26 rollenbanen van 12 meter lang en wordt gebruikt om planten te bufferen welke handmatig zijn opgeraapt.
Beide rollenbaanbuffers bij SV.CO (goed voor ca. 3.500  trays, met totaal ca. 30.000 planten) dienen als voorraad buffer waar verschillende soorten in verschillende sorteringen gereed staan om af te leveren. De buffer geeft de kweker een snelle responstijd waardoor korte levertijden gerealiseerd kunnen worden met een minimale inspanning en onrust in de kwekerij.

Wilt u meer informatie?
Wij nemen graag contact met u op.